">
Welcome to my blog..thanks for visiting..feel free to drop ur comment..^__^

Jom CLICK!

Saturday, January 21, 2012

Tuto:Button Hide Spoiler (Bercorak)

Assalamualaikum..

Jom buat Button Hide Spoiler,tapi yang ni jenis bercorak.Comey taw!.Bagi yang tak tahu tu, meh sini nak tunjuk kat korunk semua:)

Ni laa Button Hide Spoiler tuh:)

Then,bila di CLICK..akan keluar macam nih

#korunk boleh lihat kat owner -->


1.Dashboard > Design > Add a Gadget > Html/Javascript

2.Copy kod bawah nih:
<center><div id="spoiler"><div><input value="BUTTON TEXT" style="width:88px ;font-size:12px;background-image: url(URL IMAGE BACKGROUND);-moz-border-radius: 10px; border-radius: 10px;margin:13px;padding:0px;border-style: 2px solid #ffffff;" type="button" onclick="if (this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName(&#39;div&#39;)[&#39;show&#39;].style.display != &#39;&#39;) { this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName(&#39;div&#39;)[&#39;show&#39;].style.display = &#39;&#39;; this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName(&#39;div&#39;)[&#39;hide&#39;].style.display = &#39;none&#39;; this.innerText = &#39;&#39;; this.value = &#39;Hide Spoiler!&#39;; } else { this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName(&#39;div&#39;)[&#39;show&#39;].style.display = &#39;none&#39;; this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName(&#39;div&#39;)[&#39;hide&#39;].style.display = &#39;&#39;; this.innerText = &#39;&#39;; this.value = &#39;Show Spoiler!&#39;; }" /><div id="show" style="display: none; background-color:transparent; background-repeat:repeat; margin: 0px;border-width:0px; padding:3px; width:90%"><center><center>YOUR TEXT</center></center></div></div></div></center></center></center>



3.Save...DONE!!




Suka?Kasi komen la sikit;)

Friday, January 20, 2012

For Mom♥



ASSALAMUALAIKUM..
♥ A MOTHER'S LOVE 


warm me by ~ulananda
Your arms were always open when I needed a hug.


Tumblr
Your heart understood when I needed a friend.

Your gentle eyes were stern when I needed a lesson.


and.. 
H E A V E N | Flickr - Photo Sharing!
Your strength and love has guided me and gave me wings to fly..


I LOVE MOM!



Suka?Kasi komen la sikit;)

Friday, January 13, 2012

Tuto:Energy Saving Mode

Assalamualaikum..

SiapeII yang nak buat Energy Saving Mode kat blog,, meh sini nak ajar:D..Yang tak tahu ape tuh cuba dulu, tengok ape yang terjadi.Jangan risau:)

1.Dashboard > Design > Edit Html > Tick Expand Widget Templates

2.Tekan CTRL+F,, cari kod nih:
</head>

3.Dah jumpa??Oke, copy kod bawah nih pulak dan paste di atas kod yang korunk cari takdi:)
<!-- save your energy --><script language='javascript' src='http://nikbir09.ws/scriptforenergy.js' type='text/javascript'/><!-- save your energy end -->

4.Save Template!

 DONE! ◕‿◕



Suka?Kasi komen la sikit;)

Thursday, January 5, 2012

School-ing ^___^

ASSALAMUALAIKUM♥...

Nak story sikit la hari nih pasal school.It's already 3 days, dah start belajar pon.So far, boleh la ikut.Permulaan sekolah nih banyak la kena bawak buku. Bahu dah macam nak patah rasenye. Homework pon dah beratur, tinggal tunggu turn je nak buat. <--takpayahnakmengeluh:P

Sekarang dah manyak berubah<--eaa??. Setiap subjek kena ade nota kecik, malamII kena siapkan homework, dah tak tangguhII lagi, list homework mesti ade. DuluII tak pernah pon macam nih, tapi sekarang keinsafan sudah disuntik<--cehhh:P.Bila tengah belajar, cuba untuk tak sembangII lagi dengan partner, cuba kawal diri supaya tak tidur dalam kelas. 

Apapun, wish me the best of luck.Pray for me:D
Bubye...,,

Wassalam


Follow your dreams and dream BIG!
Damn TRUE!! hee3

Suka?Kasi komen la sikit;)