">
Welcome to my blog..thanks for visiting..feel free to drop ur comment..^__^

Jom CLICK!

Thursday, December 29, 2011

Tuto:Download Video from Youtube (Free)

Assalamualaikum semua!


Buat yang belum tahu cara nak download video from Youtube tuh,, meh sini nak ajar korunk semua!Tapi sebelum tuh,, korunk kena ada  FLV PLAYER.

1.Copy video URL yang korunk nak tuh.Pastikan video tuh melalui Youtube.

2.Kemudian pergi pada LINK INI!

3.Paste kan video URL yang korunk copy takdi.Kemudian klik Download



4.Kemudian automatik akan keluar pop-up window,then korunk tick pada 'Always trust content from this publisher'  dan click  'Run'


5.Lepas tu,,Akan keluar pulak macam bawah nih:  #click Run this time


6.Dah klik??Keluar macam nih pulak kan?...Pilih laa korunk nak yang mana,tapi yang biasa saya klik ›› Download FLV ‹‹ - 360p  



SIAP!!Tunggu laa untuk beberapa minit/jam untuk didownload tuu:)





Suka?Kasi komen la sikit;)

0 orang suka entry nih!:

Post a Comment

Assalamualaikum..
Silalah tinggalkan comment anda kat sini
SATU pon takpe;)