">
Welcome to my blog..thanks for visiting..feel free to drop ur comment..^__^

Jom CLICK!

Friday, December 9, 2011

Tuto:Download Lagu (Free)

Salam semua!

Lame tak hapdet belog ni kan!..Oke,sape-sape yang nak download lagu ape2 je yg FREE tu..meh dekat sini nak ajar kay korunk.Maybe ada yang dah tahu tapi it's ok,i tetap nak buat tuto nih jugak!! :)Sebelum tu,LIHAT SINI DULU.


1.Click SINI!

2.Click pada Muzik dulu.


3.Lepas dah click, taip lagu yang korunk nak then click CARIAN


4.Scroll ke bawah akan keluar banyak2 lagu kan!korunk click je mana-mana lagu yang korunk nak!

5.Bila dah click,akan keluar macam ni kan?!..Click laa pada MUAT TURUN



4.Dah click MUAT TURUN??Click MUAT TURUN PERLAHAN pulakk.



5.Bila korunk dah click MUAT TURUN PERLAHAN tuh,akan keluar " please wait for 20 second ".Oke tunggu jelaa,tak lama pon:)

6.Dah habis 20 second tuh,automatik keluar MUAT TURUN FAIL SEKARANG.Korunk click laa MUAT TURUN FAIL SEKARANG!


7.Tunggu laa dalam beberapa minit untuk lagu tuh didownloadkan dalam lappy korunk tuh!
   

#Click COMPUTER then click DOWNLOAD.Cari laa,ada tak lagu yang korunk download takdi tuu!






BUBYEE! 


Suka?Kasi komen la sikit;)

2 comments:

Assalamualaikum..
Silalah tinggalkan comment anda kat sini
SATU pon takpe;)