">
Welcome to my blog..thanks for visiting..feel free to drop ur comment..^__^

Jom CLICK!

Saturday, December 31, 2011

Goodbye 2011 ◕_◕, Welcome 2012 ◕‿◕

Assalamualaikum

Fotos del muro

It's 31 December 2011 today, last day of 2011, last day for sweet16(me).Masa sungguh cepat berlalu, tomorrow 2012, im 17 years old and of course imma SPM's candidate!..Banyak kenangan manis semanis gula dan pahit sepahit hempedu sepanjang 2011 nih <-- cehh:P.

SPM,SPM,SPM!
Saya nak buat betulII untuk SPM nanti.That's my first azam for 2012 nih.Kena struggle segangster-gangster boleh, tak leh nak mainII lagi.Because of that!, saya kena kurangkan beronline,berblogging.Just for one's year oke!.Dulu result mase UPSR oke but PMR I lost my target but alhamdulillah too:)keputusan tak teruk sangat.So for SPM, PLEASE wish me the best of luck! ^__^

Oke guys, sampai kat sini je.
Happy New Year! 2012, New Beginning , New Hopes , New Dreams 



miiwa -
so cute right? ◕‿◕

Suka?Kasi komen la sikit;)

Thursday, December 29, 2011

Tuto:Download Video from Youtube (Free)

Assalamualaikum semua!


Buat yang belum tahu cara nak download video from Youtube tuh,, meh sini nak ajar korunk semua!Tapi sebelum tuh,, korunk kena ada  FLV PLAYER.

1.Copy video URL yang korunk nak tuh.Pastikan video tuh melalui Youtube.

2.Kemudian pergi pada LINK INI!

3.Paste kan video URL yang korunk copy takdi.Kemudian klik Download



4.Kemudian automatik akan keluar pop-up window,then korunk tick pada 'Always trust content from this publisher'  dan click  'Run'


5.Lepas tu,,Akan keluar pulak macam bawah nih:  #click Run this time


6.Dah klik??Keluar macam nih pulak kan?...Pilih laa korunk nak yang mana,tapi yang biasa saya klik ›› Download FLV ‹‹ - 360p  



SIAP!!Tunggu laa untuk beberapa minit/jam untuk didownload tuu:)





Suka?Kasi komen la sikit;)

Wednesday, December 28, 2011

END YEAR RANDOM GIVEAWAY

Holaa Guys!

Klik Banner untuk JOIN!

Saya nak join laa "End Year Random Giveaway" by Cik Sara dan Cik Hana ni..Senang jew syarat-syarat die:)


  • Letak tajuk 'END YEAR RANDOM GIVEAWAY'
  • Letak banner yang tertera diatas
  • Wajib jugak like Fanpage Hana and Sara. Wajib tau ;)
  • Wajib follow twitter Hana. 
  • GA ni ada hadiah untuk Top Referral tau. So, pastikan korang promote entry korang habis-habisan. Chill :D
  •  Hantar direct link kat kotak komen yang disediakan.
  • Last time Cik Hana buat deadline 30/12/2011. Tapi InsyaAllah Cik Hana akan lanjutkan lagi dateline dia. Nanti Cik Hana bagitahu korunk :)


Jom laa JOIN taw!Hadiah pun menarik jugakk.Nak tahu hadiah hapee??SINI.Ohsem kan!Hapee lagi, join laa:)Oke laa,, bubyee babe!


#Harap-harap menang..

Suka?Kasi komen la sikit;)

Friday, December 23, 2011

Jom Renungkan Bersama!


Assalamualaikum



Awak awak yang hensem & comel semua ni. Jom kita renungkan bersama ayat kat bawah nih,fikirkanlah maksud di sebalik setiap patah perkataan ayat tu..

...SEKUAT mana saya SETIA ...
...SEJAUH mana saya MENUNGGU ... 
...SEKERAS mana saya BERSABAR ... 
...SEHEBAT mana saya MERANCANG ... 
...SEJUJUR mana saya MENERIMA AWAK ...

Jika Allah tidak menulis jodoh kita BERSAMA , kita tetap TIDAK  akan bersama ...
Tiada yg KEBETULAN  melainkan semuanya telah DIRANCANG ...
Dan sebaik-baik yang MERANCANG  itu adalah ALLAH s.w.t ... ♥♥♥ 



KETAHUILAH BAHAWA...
Kita bertemu kerana Allah  dan berpisah juga kerana Allah ...



" Kiranya tiada cinta insani  untukku... Cukuplah cinta Allah penyuluh hidupku... Moga kelak akan ada cinta untukku daripada insan yang mencintai Allah sebagaimana cintaku terhadapnya...♥♥ "





SEKIAN♥

Suka?Kasi komen la sikit;)

Friday, December 9, 2011

Tuto:Download Lagu (Free)

Salam semua!

Lame tak hapdet belog ni kan!..Oke,sape-sape yang nak download lagu ape2 je yg FREE tu..meh dekat sini nak ajar kay korunk.Maybe ada yang dah tahu tapi it's ok,i tetap nak buat tuto nih jugak!! :)Sebelum tu,LIHAT SINI DULU.


1.Click SINI!

2.Click pada Muzik dulu.


3.Lepas dah click, taip lagu yang korunk nak then click CARIAN


4.Scroll ke bawah akan keluar banyak2 lagu kan!korunk click je mana-mana lagu yang korunk nak!

5.Bila dah click,akan keluar macam ni kan?!..Click laa pada MUAT TURUN



4.Dah click MUAT TURUN??Click MUAT TURUN PERLAHAN pulakk.



5.Bila korunk dah click MUAT TURUN PERLAHAN tuh,akan keluar " please wait for 20 second ".Oke tunggu jelaa,tak lama pon:)

6.Dah habis 20 second tuh,automatik keluar MUAT TURUN FAIL SEKARANG.Korunk click laa MUAT TURUN FAIL SEKARANG!


7.Tunggu laa dalam beberapa minit untuk lagu tuh didownloadkan dalam lappy korunk tuh!
   

#Click COMPUTER then click DOWNLOAD.Cari laa,ada tak lagu yang korunk download takdi tuu!






BUBYEE! 


Suka?Kasi komen la sikit;)

Thursday, December 1, 2011

1st Giveaway From China @ Affafkusayang

Assalamualaikum


KLIK BANNER UNTUK JOIN


Tarikh Tutup: 31.12.2011



JOmm JOIN!

Suka?Kasi komen la sikit;)