">
Welcome to my blog..thanks for visiting..feel free to drop ur comment..^__^

Jom CLICK!

Tuesday, October 11, 2011

Berehat Sebentar!

Assalamualaikum!

tajuk kat atas nih takde makne nyer nak buat entri iklan Berehat Sebentar bersama Kitkat k!:)
takde makne~takde makne~takde makne semua tuh!
huihhh

sebenarnya berehat sebentar daripada menghapdet blog kesayangan nih!!muahx
sebabbbbbbbbbbbbbbbbbbbb!

EXAM!!:(
FINAL EXAM!!!arhh

stress tol mikir si EXAM nih!
*tu laa!dari awal2 taknak study!*

maybe 3 MINGGU tak hapdet kot:(
3 MINGGU wooo!

oke la!
nak beritahu tu je
teheee3

kbhai!


p/s:wish me luck for exam!




Suka?Kasi komen la sikit;)

Monday, October 10, 2011

Tuto:Tittle Blog Bergerak

Salam!
korunk taw tak ape tu Tittle Blog Bergerak?
*yang da taw,diam2 suda:)*

yang kat atas ni haa

get it get it get it??


1.Dashboard > Design > Add a Gadget > Html/Javascript

2.Copy kod kat bawah nih:

<script language=javascript>
msg = "AYAT KORUNK NAK";

msg = "..." + msg;pos = 0;
function scrollMSG() {
document.title = msg.substring(pos, msg.length) + msg.substring(0, pos);
pos++;
if (pos > msg.length) pos = 0
window.setTimeout("scrollMSG()",200);
}
scrollMSG();
</script>

3.Paste kan kod takdi...dan SAVE laa!


MENJADI TAKK?!





Suka?Kasi komen la sikit;)

Saturday, October 8, 2011

Tuto:Automatik New Tab

HEY2!
oke!
ni nak ajar korunk cara Automatik New Tab bila Click
TA FAHAM?

sekarang cuba korunk try click ape2 yang ade dalam blog saye nih..link ape2 lah!
try yep~try yep

Caranya amat simple-mimple!

1.Dashboard > Design > Edit Html

2.Tekan Ctrl+F,cari kod kat bawah nih:
<head>
3.Dah jumpa?Copy lak kod ni dan korunk paste kan DIBAWAH kod yang korunk semua cari takdi!
<base target='_blank'/>  

 4.Then,SAVE laa....
JADI TAK~JADI TAK?

Suka?Kasi komen la sikit;)

Wednesday, October 5, 2011

Jom Tonton Bersama:)

Salam..
jawab~jawab~jawab

Jom kite semua tonton video kat bawah nih!
*sebelum tu,pause dulu lagu kat sidebar tuh yep*

meh meh dengar!



Renung2kan dan selamat beramal:)




Suka?Kasi komen la sikit;)

Tuesday, October 4, 2011

Giveaway by Anis Athia

Salam..
saya nak join contest nih!

nampak tak banner yang cantik kat atas nih?!
nak tahu lebih lanjut

KORUNK BOLEH klik sini!


hope leh menang!amin:)



Suka?Kasi komen la sikit;)

GIVEAWAY:Domokun Vs Angry Birds

Hyep2..
hari ni saya nak join satu contest
nak join??MEH KLIK SINI





DOMOKUN

saya pilih DOMOKUN sebab:

>Domokun cute sangat2..walau muka garang tapi tetap cute!!kan kan kan
tu la sebab saya pilih DOMOKUN..muachh:)

Hope leh menang!
KBAI




Suka?Kasi komen la sikit;)

Monday, October 3, 2011

Pemenang:1st Contest "Saya Suka Berblogging kerana..."

Salam!!
oke laa..hari ni kan merupakan tarikh tutup bagi 1st Contest " Saya Suka Berblogging kerana..."
so sekarang nih nak umumkan pemenang la yep:)
sebenarnye fenim nak pilih pemenang nih!
tapi kena pilih jugak!!huh =='
semua PESERTA-PESERTA best2 punye ayat!
power!!pergh

tapi~tapi~tapi
yang menang tetap kena ade kan!

oke la..panjang2 punya bebel tak jadik jugak..
semua orang tengah excited nak tahu pemenang!

Ehem2..nak umum dah nih!
*tepuk tangan semua*


PEMENANG PERTAMA


PEMENANG KEDUA


PEMENANG KETIGA


CONGRATS UNTUK PEMENANG!!!
-----------------------------------------------------
kepada yang tak menang tu jangan kecil hati lak
korunk boleh try lain kali:)
-----------------------------------------------------

untuk pemenang2..korunk bolehlah message-kan no. hp korunk di acc fb saya ni:)
cepat2 taw!


>kbhaii<
muaxh










Suka?Kasi komen la sikit;)

Sunday, October 2, 2011

Tuto:Letak Lagu Dalam Blog Tanpa Video (from Youtube)

Salam!
oke..nak ajar korunk semua cara nak letak lagu dalam blog nih 
dari Youtube
macam ni > 

nak tahu?
jom CEKIDOT


1.Search la kat Youtube lagu ape yang korunk nak?!
macam kat bawah nih >
Lagu :Price tag-Jessie J
1.Click share
2.Click Embed
3.Click Use old embed code
4.Copy code

2.Dashboard > Design > Add a Gadget

3.Paste kod takdi

<object width="560" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/qMxX-QOV9tI?version=3&amp;hl=en_US&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/qMxX-QOV9tI?version=3&amp;hl=en_US&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>


yang dihighlight BIRU tu,korunk tukar macam kat bawah nih >
<object width="200" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/qMxX-QOV9tI?fs=1&autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/qMxX-QOV9tI?fs=1&autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="200" height="25" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

4.Dah tukar??
>SAVE <


kbhaii:)


Suka?Kasi komen la sikit;)

Cepat Join 1st Contest by Efna!

Hyep tweeps:)
jom cepat join CONTEST kat atas nih!!!
sebab ESOK merupakan tarikh tutup:(

untuk peserta-peserta yang dah join..
esok rajin2kaNlah BW kat blog nih..
okey?:)

[just nak ingatkan nie jep]
[kbai]
[muachh]
[tehee3]


p/s:join? >KLIK SINI<






Suka?Kasi komen la sikit;)