">
Welcome to my blog..thanks for visiting..feel free to drop ur comment..^__^

Jom CLICK!

Sunday, September 18, 2011

Tuto:Cara Tak Nak Gambar Boleh Diclick Pada Entry

Hollaa~
*tak nak bebel panjang2*

tuto kali nih nak ajar cara gambar tidak boleh diclick pada entri anda
paham tak nih??
i means,gambar yang korunk nak post dalam sesebuah entri tuh
tak boleh diclick~

get it get it get it??
#kalau tak faham lag..korunk try la click kat mana2 entri post korunk yang ada gambar kay:)#


1.Dashboard > New Post 

2.Masukkan gambar 


3.Oke!bile dah masukkan,click gambar tuh then akan jadi warna biru kan?:)

4.Kemudian korunk tengok bahagian atas tuh..ada perkataan link



5.Dah jumpa?korunk click pada perkataan link tu yep:)

6.Bile korunk click,otomatik warna biru tu hilang kan!


Korunk try la publish post..and then try lak click pada gambar tuh!!



k2,dats all
kbhaiii;)








Suka?Kasi komen la sikit;)

0 orang suka entry nih!:

Post a Comment

Assalamualaikum..
Silalah tinggalkan comment anda kat sini
SATU pon takpe;)