">
Welcome to my blog..thanks for visiting..feel free to drop ur comment..^__^

Jom CLICK!

Monday, September 19, 2011

Tuto:Cara Nak Tahu Berapa Orang Sedang Terjah Belog Korunk!

Salam!
oke,hari ni nak teruskan tutor selanjutnya..
IAITU
cara korunk nak tahu berapa orang sedang BW kat belog korunk?
nak tahu??
nak tahu???
nak tahu???

ikuti step kat bawah ni yep:)

1.Tekan link ini!!

2.Selepas korunk tekan,akan keluar macam kat bawah ni kan?!

>sory la kalu pic blur sikit ek:)<

3.Sekarang korunk pilih lah...nak yang mane?
Left:Sebelah kiri
Bottom:Bawah
Right:Sebelah kanan

4.Selepas korunk dah pilih tu..korunk kena pilih pulak nak letak dibahagian mane pulak yep:)
Top:Bahagian atas
Center:Bahagian tengah
Bottom:Bahagian bawah

p/s:yang macam saya punya...right[bottom]

5.Then bile dah tekan,otomatik kod die akan keluar dan korunk copy la kod tuh:)


DAH COPY??

6.Log in > Dashboard > Design 

7.Add a gadget > Html/Javascript

8.Kemudian paste la kod takdi and SAVE:)


Try la view belog kesayangan korunk tuh!!!

#bubye#











Suka?Kasi komen la sikit;)

1 comment:

Assalamualaikum..
Silalah tinggalkan comment anda kat sini
SATU pon takpe;)