">
Welcome to my blog..thanks for visiting..feel free to drop ur comment..^__^

Jom CLICK!

Thursday, September 22, 2011

Muka-Buku

Salam!
hari ni saya nak ngumpat cakap sikit pasal facebook!
dan hanyalah merupakan PANDANGAN saya saja kay:)
*kalu korunk tak setuju,korunk punya pasal law*
OKE?
ERM =,=
semua orang kat dunia nim boleh dikatakan punya satu sorang acc fb..
*ade jugak yang 2+ ,tamak tol!tehee3*

okeys,di dunia nim mesti ade kebaikan dan keburukan--->permulaan yang FAIL<----
macam yang cantik lah..mesti ade yang hodoh?!kalau ade yang cantik ajew,alamaknyer..takde la Miss World?!kan kan kan
Back to my topic pulak!fb jugak ade kebaikan..:
#boleh kenalan

#boleh mencari teman2 lame
#boleh isi masa lapang
#boleh cari maklumat
#boleh luahkan perasaan
#boleh hilangkan tension
-kalau nak senaraikan,tak tersenarai rasenyer:)-
BOLEH BOLEH DAN BOLEH!!
tapi ingat!dalam ada kebaikan itu..keburukan juga ada dan kebanyakannya kita tak nampak
>terselit tang mana aku pon tak tahu sampai ramai yang tak nampak<

there's are:
#mula lupa@melewatkan solat 

#tidur lambat
#kurang waktu berstudy

#bangun lambat*dah tidur lambat*
 #mudah kena partially blind aka rabun*dah dok menghadap laptop 25jam*
---------------------TETTT--------------------
Pengakuan:Saya jugak mungkin tergolong daripada golongan ini yep:)
-------------------------------------------------
Dah bile dok menghadap laptop 25jam per day...alamaknye ketagih lah yeww??bile dah ketagih,mulelah orang kasi nasihat tak nak dengar..
Si A:eh..janganlah sampai pagi petang malam dok on9 jew..
Si B:eh!aku punya suke la...ko yang sakit hati sangat nim apehal????

untuk orang yang macam si B nim..di sini si A nak kasitaw doksah la duk on9 memanjang sampai pagi petang siang malam..on9 tu boley tapi jangan laa 25jam dok tenung laptop tuh..sampai tak ingat nak makan,mandi,solat!!untuk si B..tu menunjukkan si A ambik berat sal ko:)faham sayang?muach sekali!

alaa,macam drug addict jugak..korunk nasihat banyak2 pom..diorang buat "dekkk" jugak
"dekk" = tak endah

untuk hilangkan ketagih tu...diri sendiri la yang kena hilangkan..
diri sendiri la yang kena pandai control..
drug addict jugak..kalu masuk pusat pemulihan tapi diri sendiri taknak ubah,tak jadik jugak..mulalah lari pusat pemulihan~

oke..akhir kata..
di sebalik kebaikan sesuatu itu ada keburukannya..jangan kite memandang kebaikannye saja tetapi keburukannya dibuang entah ke mane?
oleh itu..mari kite fikirkan ..
saya manusia biasa dan mungkin jugak tergolong sama..saya tidak perfect untuk berceramah~
tapi alangkah baiknye jika kita saling mengingati:)
#peace no war#
*tangan ke bahu mata ke atas*



p/s:sorry for my suck blackquote:)


Suka?Kasi komen la sikit;)

0 orang suka entry nih!:

Post a Comment

Assalamualaikum..
Silalah tinggalkan comment anda kat sini
SATU pon takpe;)