">
Welcome to my blog..thanks for visiting..feel free to drop ur comment..^__^

Jom CLICK!

Thursday, August 18, 2011

Tuto:Cara Nak Tukarkan Perkataan "Comment"

Assalamualaikum!
hee3...hari ni suka sangat coz exam da pom habis!
boleh la mengupdate ini belog! ^__^

oke!hari ni saya nak ajar cara untuk tukarkan perkataan "comment" kepada perkataan "yang korunk nak"...
tak paham apa yang nak ditukarkan tu??
nah...cu tengok cu tengok


*kalau korunk tak nampak dengan jelas,sila click pada picture tu*


dah tahu kan?

1.Dashboard > Design > Blog Post > Edit
*macam ni...

2.Then,lepas korunk tekan..akan keluar macam ni kan!


3.oke!lepas keluar macam kat atas ni,korunk tukarkan kepada perkataan yang korunk nak tu dekat anak panah yang ditunjukkan yer;)

4.Oke?da tukar? SAVE la;)

da menjadi?jangan lupe beritaw ek..yang tak menjadi tu beritaw jugak la..
mana taw boleh tolong;)


Suka?Kasi komen la sikit;)

2 comments:

Assalamualaikum..
Silalah tinggalkan comment anda kat sini
SATU pon takpe;)